برای چاپ صحیح از گوگل کروم و کامپیوتر استفاده کنید.
در غیر اینصورت با خطا مواجه خواهید شد.
braintest

گزارش آزمون IVA2

نام و نام خانوادگی: محمد محمدی
سن (در زمان آزمون): 20 سال
تاریخ آزمون: 21 بهمن 1403 - ساعت 14:05

این گزارش مستلزم انجام صحیح تست مطابق با دستورالعمل‌های تست می‌باشد که پیش از آزمون ارائه شده است. عملکرد این آزمون به عنوان یک غربالگری اولیه برای بررسی علائم اختلال کم‌توجهی - بیش فعالی بسیار مفید است و می‌تواند راهنمایی برای مراجعه به مراکز روانشناسی در اعلام قطعی وجود یا عدم وجود این اختلالات باشد. نقاط قوت و ضعف مربوط به هر یک از شاخصه‌های کنترل مهاری و توجه در ادامه بررسی خواهد شد.

قابل ذکر است آزمون IVA۲ یکی از معتبر ترین آزمون های عصبی – روانشناختی در زمینه بررسی توجه و کنترل مهاری می‌باشد. این آزمون در رده سنی ۶ الی ۵۵ سال با دقت ۹۰ درصد توانایی تشخیص ADHD را در افراد مبتلا به بیش فعالی و با دقت ۸۹ درصد در افراد غیر بیش فعال توانایی تشخیص عدم بیش فعالی را دارد. این درصد در دامنه سنی ۷ الی ۱۲ ساله معادل ۹۲ درصد توانایی تشخیص صحیح بیش فعالی و ۹۰ درصد توانایی صحیح در تشخیص عدم بیش فعالی می باشد.

در این آزمون سطوح نمره‌بندی مختلفی وجود دارد: ۷ طبقه زیر نرمال، ۳ طبقه بالای نرمال و خود سطح نرمال که معادل نمره ۱۰۰ در آزمون می‌باشد. هرچه این نمره بیشتر از ۱۰۰ باشد نشان‌دهنده عملکرد بهتر فرد نسبت به سایرین (در سن و جنسیت خودش) و هرچه کمتر از ۱۰۰ باشد نشان‌دهنده عملکرد ضعیف‌تر فرد نسبت به سایرین می‌باشد.
در ادامه مختصری در مورد شاخصه‌های شناختی که در این گزارش آمده است توضیح داده می‌شود. این توضیحات به تحلیل نمودارها و جداول گزارش به شما کمک میکند:

توجه مدام (Sustained Attention): توجه مدام به بررسی جامعی از توانمندی‌های فرد در حفظ قابلیت‌های ذهنی خود در عکس العمل نشان دادن در هنگام نیاز و نیز عکس العمل نشان ندادن در در هنگام عدم نیاز می‌پردازد. این شاخصه نیز در دو بُعد دیداری و شنیداری محاسبه می‌شود. کنترل مهاری (Response Control): کنترل مهاری شاخصه ای روانشناسی است که میزان کنترل فرد را در مقابل رفتارهای غیرطبیعی و نیز تکانشگری بیان می‌کند. این شاخصه از روی 3 شاخصه بازداری، ثبات و مداومت محاسبه می‌شود. در این آزمون کنترل مهاری در دو بُعد توجه شنیداری و توجه دیداری محاسبه می‌گردد.
بازداری (Prudence): بازداری شاخصه‌ای برای اندازه‌گیری میزان تکانشگری بوده و به نوعی بیانگر قابلیت فرد در متوقف نمودن یک وظیفه تکراری و تفکر نمودن برای انجام وظیفه بعدی است. این شاخصه در دو جنبه دیداری و شنیداری ارزیابی می‌شود.
ثبات (Consistency): ثبات شاخصه‌ای است که توانایی ماندن فرد را بر روی یک وظیفه ثابت مشخص می‌کند. این شاخصه در دو بُعد شنیداری و دیداری به صورت مجزا اندازه‌گیری می‌شود.
مداومت (Stamina): مداومت شاخصه‌ای است که به شناسایی و محاسبه مشکل حفظ سرعت و توجه مدام در طول مدت زمان می‌پردازد. این شاخصه در دو قسم دیداری و شنیداری ارائه می‌گردد.
تنظیم حرکات ظریف (Fine Motor Hyperactivity): مقیاس تنظیم حرکات ظریف به اندازه‌گیری اتفاقات غیرطبیعی، تعریف نشده و خارج از محدوده شرح وظایف آزمون‌دهنده می‌پردازد.
ادراک (Comprehension): ادراک شاخصه‌ای است که به بررسی توانایی فرد در فهمیدن معانی یک پدیده می‌پردازد. ادراک در دو بعد دیداری و شنیداری در آزمون محاسبه می‌گردد.
پایداری (Persistence): پایدرای به محاسبه میزان خستگی حرکتی یا ذهنی در آزمون دهنده در طول کل آزمون می‌پردازد. پایداری در دو بُعد دیداری و شنیداری ارزیابی می‌گردد.
حسی/ حرکتی (Sensory/Motor): شاخصه حسی/حرکتی به اندازه‌گیری میزان حساسیت حسگرهای افراد در شناخت یک پدیده مشخص می‌پردازد. این شاخصه در دو بُعد دیداری و شنیداری ارائه می‌گردد.


نتایج آزمون حاکی از احتمال وجود اختلال توجه و تکانشگری در فرد می‌باشد ولی باید خاطرنشان نمود که بر مبنای نتایج یک آزمون، نمی‌توان تشخیص قطعی داد و می‌بایست علائم بالینی نیز بررسی شود. بدین منظور توصیه می‌گردد برای تشخیص قطعی به یکی از مراکز روانشناسی مراجعه فرمائید.

مجموعه تست مغز گزارش‌ها را با هدف ارائه به متخصص تدوین می‌کند. بنابراین برای تشخیص دقیق، بهتر است گزارش به همراه متخصص و در کنار معاینات بالینی تحلیل و بررسی گردد.
توجه داشته باشید که گزارش آزمون بر اساس ثابت‌های خوداظهار آزمون دهنده (مانند سن، جنسیت و ...) تدوین شده است.

با توجه به تشخیص احتمالی اختلال در این آزمون، در صورتی که در ابتدای آزمون اجازه معرفی به متخصص را از مجموعه ما سلب نکرده باشید، در صورت امکان شما را به یک متخصص معتبر معرفی خواهیم کرد.

نمره کنترل مهاری تجمیعی: 68
دیداری: 76
شنیداری: 63

مداومت

ثبات

بازداری

نمره توجه تجمیعی: 40
دیداری: 75
شنیداری: 18

سرعت

تمرکز

گوش به زنگی



نمره توجه مدام دیداری: 46
نمره توجه مدام شنیداری: 0



اعتبارسنجی پاسخ دیداری: معتبر
اعتبارسنجی پاسخ شنیداری: معتبر

دیداری توجه شنیداری
داده خام امتیاز مهارت اولیه امتیاز داده خام
97.8% 78 گوش به زنگی 0 91.1%
75.7% 90 تمرکز 62 62.3%
488 میلی ثانیه 85 سرعت 96 589 میلی ثانیه

دیداری کنتل مهاری شنیداری
داده خام امتیاز مهارت اولیه امتیاز داده خام
86.2% 75 بازداری 94 93.3%
77.6% 102 ثبات 44 56.2%
90.1% 77 مداومت 83 90.4%

مقیاس تنظیم حرکات ظریف

نرمال

خفیف

متوسط

شدید

حاد


نمره تنظیم حرکات ظریف: 99

تعداد رویدادهای بیش فعالی: 5


علائم داده خام امتیاز وضعیت
ادراک شنیداری 96.2٪ 51

نرمال

خفیف

متوسط

شدید

حاد

ادراک دیداری 97.1٪ 68

نرمال

خفیف

متوسط

شدید

حاد

پایداری شنیداری 105.8٪ 101

نرمال

خفیف

متوسط

شدید

حاد

پایداری دیداری 97.0٪ 97

نرمال

خفیف

متوسط

شدید

حاد

حسی حرکتی شنیداری 276 میلی ثانیه 103

نرمال

خفیف

متوسط

شدید

حاد

حسی حرکتی دیداری 289 میلی ثانیه 80

نرمال

خفیف

متوسط

شدید

حاد